Mottó

Mottó: "Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember a barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahogy együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt." Hamvas Béla: A barátság (részlet)

2016. május 15., vasárnap

Az ismerkedés nehézségei

A pesti megérkezés egy kicsit furcsa volt számunkra, mert olyan helyen voltunk elszállásolva (külváros), ahol úgy éreztük magunkat, mintha igazából nem is Budapesten lennénk. A Hősök tere felé egyre jobban kezdtük érezni magunkat, egyre többet láttunk abból, amit vártunk egy nagyvárostól.
Az első közös programunk a Vasúttörténeti Park kiállításának a megtekintése volt. Azonban nem indult valami fényesen, mert nehezebb volt az ismerkedés, mint gondoltuk. Az idegenvezető bácsi aranyos volt, mindenhol magyarázott, próbálta összébb terelni a társaságot. A kerti vasutazás nagyon vicces volt, és mindenki jól érezte magát. A Vasúttörténeti Parkban volt esélyünk megismerkedni, de nem történt meg igazán.

Ezek után azt vártuk, hogy a „Club” est szörnyű lesz, mindenki csak üldögél, és az addigi barátaival fog beszélgetni. Eleinte így is volt, teljesen összetömörödött mindkét társaság a sajátjaival, nehezen indult a beszélgetés. Miután kicsit oldódott a feszültség, amit segített a pizza megérkezése, szépen összekeveredett a két közösség. Az ismerkedést segítette az a kitűzött cél is, hogy alkossunk négyes csapatokat, amelyekben két kolozsvári és két budapesti diák van. Muszáj volt közelednünk egymáshoz, megtört a kínos csend.  A diákok kérdeztek, válaszoltak, nevettek, ettek-ittak, játszottak. Szépen lassan a társaság elkezdett közös témákról beszélgetni, és már meg is volt az összhang a két iskola diákjai között.

A reflexió gazdái:
Gábor Márk, Kovács Tamás, Tumpech Krisztián, Kovács Petra, Kálnási Patrik, Tóth Loránd
Négyen a hatból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése