Mottó

Mottó: "Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember a barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahogy együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt." Hamvas Béla: A barátság (részlet)

2016. május 15., vasárnap

Élményeink (első két nap)


1. nap:
Megérkeztek a kolozsváriak, és összeismerkedtünk velük. Utána ők elmentek a Hősök terére, meg pár pesti helyre, amit nagyon élveztek.
2.nap:
A református líceum diákjai reggel elmentek a Ganz gyár Múzeumába, és megismerkedtek a kocsigyár történetével.
A Vasúttörténeti Parkba mindkét iskola diákjai jöttek. Kaptunk egy idegenvezetőt, aki bemutatta a vonatok történetét, és felengedett néhány vonatra is.


 Megállapítottuk, hogy régen mennyivel jobb volt. Láttunk sok érdekes vonatot, és megtudtunk sok érdekességek.


Nagyon élveztük, amikor felszálltunk a régi vonatokra, és megnézhettünk rajtuk mindent. Kipróbáltunk egy kerti vasutat is! Ennek m indenki nagyon örült! Nagyon jól éreztük magunkat a parkban!

 
Itt elváltak a diákok útjai, a pestiek visszamentek az iskolába, hogy előkészítsék az esti programot. Az erdélyiek pedig az Öntödei Múzeumba látogattak, ahol az öntödéről beszéltek, és arról, hogyan öntötték régen a vasat. Még Gábor Áron eredeti ágyújának a másolatát is láthatták!
Innen az út a Gellért-hegyre vezetett, ahol Budapest panorámájában gyönyörködhettünk!
Késő délután érkezett meg mindenki az iskolában. Ettünk sok pizzát, meg sütit, és játszottunk pár játékkal. Nagyon élveztük.

Az íródeákok: 
Bíró Norbert, Szenes Róbert
Dobai Dániel, Oláh Attila



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése