Mottó

Mottó: "Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember a barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahogy együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt." Hamvas Béla: A barátság (részlet)

2016. május 14., szombat

Így láttuk mi az eső két napot

Hétfőn - az érkezés után - a Hősök terén voltunk. Nagyon izgalmas és szép volt. Megnéztük Magyarország hőseit és képeket is csinátunk. 

Tegnap, kedden az első állomásunk a Ganz Holding volt, ahol megismerkedtünk a gyár történetével, és néhány gyártmányával is.









Délelőtt még a Vasúttörténeti Parkban is voltunk. Jó volt az idő és a nap is sütött. Bementünk a parkba, és ott találkoztunk egy idegenvezetővel, aki körbevezetett minket a parkban.
Elsőnek a forgatókorongot mutatták be és körbe is forogtunk rajta. Sokat meséltek róla, az akkori technológia melletti fontosságáról. 


Azután megnéztünk pár vonatot, és elmentünk a vonatgarázsba, ahol nagyon régi, már nem használt vonatokat néztünk. 

Voltak személykocsik, étkezőkocsik, sőt még egy autó is, ami síneken ment. Aztán egy hídra mentünk és ott beszélt az idegenvezető a hídról, ami sínek fölött ment át.

Utoljára a park kerti kisvasútjához mentünk. amire mindenki nagy örömmel ült fel.
Majd megtekintettük Ganz Ábrahám öntödéjét. Bemutatták a kemencéket, meg az öntéshez szükséges formákat szerszámokat. Még videót is mutattak arról, hogyan dolgoztak az emberek a gyárban. Jó volt.

Összefoglalták:
Budaspestről: Lovas Dániel, Nagy Patrik
Kolozsvárról: Borzási Szilárd, Deák Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése